Eindelijk weten we wanneer 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi' te zien is op Disney+

Eindelijk weten we wanneer 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi' te zien is op Disney+

De terugkeer van Ewan McGregor laat niet lang op zich wachten lijkt 't.

Het lijkt erop dat we weten wanneer de volgende Star Wars-serie op Disney+ verschijnt. Alles wijst erop dat de serie rond Obi-Wan Kenobi vanaf mei 2022 te streamen is.

Dat blijkt uit een inmiddels verwijderde Tweet van Brandon SanGiovanni. Die naam zegt je vermoedelijk niets, maar SanGiovanni werkt als Enterprise / Global Program Manager voor Disney+ en schreef in zijn bericht op Twitter dat "onze eigen Obi-Wan 'Hello there'" zal zeggen in mei 2022. Kortom: vermoedelijk is de serie dan te zien.

Obi-Wan Kenobi-serie
Obi-Wan Kenobi brengt acteur Ewan McGregor terug als de welbekende Jedi die hij driemaal speelde in live-action films. Hoewel de prequels van George Lucas breed gehaat worden, was de rol van McGregor er eentje die behoorlijk geliefd was.

Fans hopen al sinds McGregor in 2005 met Star Wars: Revenge of the Sith afscheid nam van de rol op een terugkeer van de acteur. Er waren ook een paar momenten waarop het erop leek dat hij in een eigen film te zien zou zijn, maar het floppen van Solo: A Star Wars Story maakte dat Disney uiteindelijk voor een serie koos.

Welk verhaal die serie precies vertelt weten we nog niet, al is zeker dat hij begint als Obi-Wan een teruggetrokken leven leidt op Tatooine, waar hij waakt over Luke Skywalker. Er komt verder een gevecht tegen Darth Vader en bekend is dat een aantal Inquisitors - Jedi-jagers - te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair