'Star Wars' laat zien dat de massamoord op Mandalorians nog erger was dan je denkt

'Star Wars' laat zien dat de massamoord op Mandalorians nog erger was dan je denkt

The Mandalorian toont veel!

Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor The Book of Boba Fett.

The Book of Boba Fett geeft eindelijk belangrijk inzicht in de beruchte Night of A Thousand Tears, een nacht waarin de massamoord op Mandalore plaatsvond.

De eerste keer dat hiernaar werd gerefereerd, was in het eerste seizoen van The Mandalorian. Na de chaos van de Clone Wars en de verdeling van de Mandalorian-mensen na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke trilogie, lanceerde het Keizerrijk een enorme aanval op de planeet vol krijgers. Het leidde tot een genocide waarbij vrijwel alle Mandalorians vermoord werden.

Gruwelijke slachting
The Book of Boba Fett laat zien hoe die gruwelijke massamoord plaatsvond, onthult ook wie er betrokken waren en wiens schuld het allemaal zou kunnen zijn.

Voor het eerst in de Star Wars-franchise zien we de slachting op Mandalore. We leren dat Moff Gideon en voormalig heerser Bo-Katan Kryze allebei een belangrijke rol hadden bij de tragische gebeurtenissen en begrijpen dat de missie van Kryze om Mandalore te redden en bevrijden geen gemakkelijke zal zijn.

Moff Gideon's troepen openden tijdens de Night of a Thousand Tears het vuur op duizenden Mandalorians, "velden vol rekruten". Ook is dit de tijd waarin Moff Gideon het bezit van het Darksaber overnam van Bo-Katan Kryze, en dat hij "het bloed van miljoenen" aan zijn handen heeft kleven. Niet alleen maakte hij deze slachting mogelijk ,ook claimde hij het Darksaber als 'prijs'.

De slachting zou zomaar eens erger kunnen zijn dan de moord op de Jedi. Toen Order 66 uitgevoerd werd, moordden de klonen duizenden Jedi uit, bijna allemaal. Maar dat waren slechts enkele duizenden slachtoffers; voor de planeet Mandalore geldt dat een complete planeet platgebombardeerd werd en dat Imperial-droids gestuurd werden om in de verwoesting te zoeken naar overlevenden en hen te vermoorden.

NieuwsFilm

meest populair