Latina-actrice Rachel Zegler heeft moeite met kritiek i.v.m. haar casting als sneeuwwitje

Latina-actrice Rachel Zegler heeft moeite met kritiek i.v.m. haar casting als sneeuwwitje

De jonge actrice ligt onder vuur vanwege haar hoofdrol in Disney's 'Snow White'.

Afgelopen week liet Peter Dinklage, o.a. bekend van de populaire HBO-serie Game of Thrones, weten niet blij te zijn met Disney's live action-versie van de animatiefilm van de klassieker Snow White and the Seven Dwarfs. Dit is echter niet het enige probleem waar de film mee te maken heeft.

Dinklage vindt het namelijk maar niks dat de dwergen in een hol wonen. Hij hoopt dan ook dat Disney dit achterhaalde beeld niet gebruikt maar voor iets nieuws en vooruitstrevends gaan. Disney reageerde gisteren, maar ook de hoofdrolspeelster is onder vuur komen te liggen.

Rachel Zegler
Rachel Zegler brak door met Steven Spielberg's West Side Story, waarin haar prestatie goed werd onthaald. Heel wat minder mensen zien het echter zitten dat Zegler gecast is als Snow White, aangezien een latina-actrice dus de iconische rol van de beroemde prinses gaat spelen.

Hierdoor kreeg de 20-jarige Zegler ook de nodige kritiek te verduren, waar ze wel moeite mee heeft. Tijdens een recent interview laat ze zich erover uit: "De nodige mensen hebben geen vertrouwen in me. Ik kreeg last van het impostor syndroom, aangezien ik het moeilijk vond om alle vreselijke dingen die over me verteld worden te lezen".

Pijnlijk
Zo vervolgt de actrice: "Ik zag reacties als 'Wat weet zij van de Hollywoodbazen die de touwtjes in handen hebben? Waarschijnlijk heeft ze heel wat sappige nieuwtjes, die haar helpen grote rollen te bemachtigen'. Ondanks het feit dat ik weet dat het allemaal onzin is, doet het pijn om zulke dingen te lezen".

NieuwsFilm

meest populair