Disney reageert op bedenkingen bij de nieuwe 'Sneeuwwitje-film

Disney reageert op bedenkingen bij de nieuwe 'Sneeuwwitje-film

Peter Dinklage niet happy met het beeld dat de dwergen in een hol wonen.

Gisteren werd duidelijk dat acteur Peter Dinklage (Game of Thrones) niet blij is met het idee dat Disney nu werkt aan een live action-versie van de animatiefilm Snow White and the Seven Dwarfs. Het stereotype beeld dat de dwergen in een hol wonen zinnen hem niet.

Dinklage riep Disney op om dit achterhaalde beeld niet te gebruiken en vooruitstrevend te denken bij de nieuwe Snow White and the Seven Dwarfs. Nu heeft Disney gereageerd op de uitlatingen van Dinklage.

In overleg met dwarfism community
"Om te voorkomen dat de stereotypen van de originele animatiefilm worden versterkt, pakken we deze zeven personages anders aan en hebben we overleg gepleegd met leden van de 'dwarfism community'," aldus een woordvoerder van Disney aan Variety (via Movieweb).

"We kijken ernaar uit om meer te delen nu de film na een lange ontwikkelingsperiode in productie gaat," was de toevoeging.

Het lijkt er dus op dat de dwergen terugkeren in de film, mede na overleg met mensen met dwerggroei. Dit om te voorkomen dat zij zich gekwetst voelen. Marc Webbs sprookjesfilm met Rachel Zegler (West Side Story) en Gal Gadot (Wonder Woman) staat gepland voor 2023.

NieuwsFilm

meest populair