J.K. Rowling weigerde 'Harry Potter'-reünie, maar waarom?

J.K. Rowling weigerde 'Harry Potter'-reünie, maar waarom?

De schrijfster is niet welkom op haar eigen feestje?

J.K. Rowling weigerde naar het schijnt het aanbod om te verschijnen in de Harry Potter-reünie. De special is vandaag te zien op HBO Max en viert de twintigste verjaardag van de release van Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

De Harry Potter-reünie brengt het gouden trio terug: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, evenals een hele rits andere castleden uit de franchise.

Geen J.K. Rowling
Gek genoeg ontbreekt de bedenkster van de heel franchise en schrijfster van de Harry Potter-boeken in het lijstje met gasten: J.K. Rowling. Dat terwijl zij ook een belangrijke rol heeft bij het ontwikkelen van de Wizarding World-franchise, die Warner Bros. druk aan het uitbouwen is.

Een van de aannames was dat Rowling simpelweg niet uitgenodigd was voor de Harry Potter-special. Dat zou te maken hebben met haar controversiële opmerkingen over transseksualiteit.

Maar EW meldt dat ze wel was uitgenodigd. Rowling en haar team besloten de uitnodiging af te wijzen, en vonden dat archiefbeelden voldoende waren voor hen. De controverse rond Rowling's opmerkingen over transseksualiteit was geen factor in het geheel stellen zij.

Het blijft een wat opmerkelijke beslissing, maar de keuze lag dus bij Rowling.

NieuwsFilm

meest populair