'Hawkeye' heeft een compleet nieuw Marvel Cinematic Universe gelanceerd

'Hawkeye' heeft een compleet nieuw Marvel Cinematic Universe gelanceerd

Het Marvel Cinematic Universe heeft straks gewoon street level helden.

De zes afleveringen van Hawkeye zijn dan eindelijk allemaal te zien. De serie introduceerde een heel nieuw gebied in het Marvel Cinematic Universe om verhalen in te vertellen.

Dit jaar lieten de MCU-series nogal wat grote gevolgen zien. Denk maar aan Loki dat zelfs het multiversum opende en draaide om meerdere realiteiten en tijdlijnen. Hawkeye is een complete tegenhanger, en is eerder microscopisch in schaal. Grote kosmische of magische gevolgen? Nee hoor. Waarmee de franchise een nieuwe richting in is geslagen.

Het MCU is anders!
Marvel Studios heeft fans de afgelopen jaren natuurlijk altijd gegeven wat ze wilden, namelijk grootschalige verhaallijnen die zich afspelen op andere werelden, mythische steden en draaien om grootse gevechten tegen schier onverslaanbare tegenstanders.

Hawkeye is een buitenbeetje in dat opzicht. Hij speelt zich af in één stad en over een periode van één week. We zien twee helden die allebei geen superkrachten hebben. Ze kunnen alleen allebei goed overweg met een pijl en boog.

En meteen is duidelijk dat Marvel Studios de traditie van Marvel Television voort kan zetten. Verhalen die op straatniveau verteld worden zijn in dat opzicht een goede mogelijkheid voor de toekomst.

We weten ook meteen dat het de franchise een andere richting in kan brengen. Hawkeye leidt tot de spin-off Echo met actrice Alaqua Cox in de hoofdrol. En dat zou slechts het begin kunnen zijn. Krijgen we dan straks misschien ook Daredevil, Luke Cage en Jessica Jones te zien?

Je kunt Hawkeye nu in z'n geheel op Disney+ streamen.

NieuwsFilm

meest populair