'The Batman' regisseur Matt Reeves over butler Alfred en de nieuwe Batmobile

'The Batman' regisseur Matt Reeves over butler Alfred en de nieuwe Batmobile

Allebei zijn ze heel anders dan de vorige versies.

Miljoenen filmfans kijken uit naar The Batman. Over enkele maanden zal de film dan eindelijk te zien zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met foto's en andere weetjes die worden vrijgegeven. Nu is het weer zover.

Regisseur Matt Reeves liet zich tijdens een recent interview namelijk uit over The Batman, voornamelijk de rol van butler Alfred Pennyworth (gespeeld door Andy Serkis) en over de nieuwe Batmobile.

Alfred
Nog niet zo heel lang geleden liet hoofdrolspeler Robert Pattinson zich uit over de nieuwe en andere Alfred die we te zien krijgen en nu doet Reeves dat ook.

Zo zegt de filmmaker: "Bruce Wayne is een nihilistisch pad ingeslagen. Hij is vervreemd van Alfred en praat haast niet meer met hem. Wanneer ze elkaar tegen het lijf lopen in de gang, zijn hun begroetingen ijzig en pijnlijk. Ze leven bijna in aparte werelden".

Batmobile
De Batmobile is natuurlijk ook een belangrijk aspect van de geliefde superheld. Hier liet Reeves zich eveneens over uit. Zo zei hij recentelijk nog dat hij zich voor de Batmobile voornamelijk heeft laten inspireren door de bezeten auto uit Stephen King's horrorroman Christine. Nu deelt hij weer wat nieuwe details.

"De Batmobile moet intimiderend zijn wanneer hij uit de schaduwen opduikt" vervolgt Reeves "Ik vond het idee van de Batmobile als horrorfiguur interessant. Het lijkt op een beest en jaagt de mensen die Batman achtervolgt de stuipen op het lijf. 'The Batman' bevat absoluut meerdere horrorelementen".

NieuwsFilm

meest populair