Nieuwe 'Toxic Avenger' wordt volgens Peter Dinklage ''knettergestoord''

Nieuwe 'Toxic Avenger' wordt volgens Peter Dinklage ''knettergestoord''

Goed nieuws voor fans van de originele Troma-films.

Als je Peter Dinklage hebt gemist sinds het einde van Game of Thrones, dan wordt 2022 een goed jaar. De Dink is komend jaar namelijk in twee totaal verschillende films te zien!

Ten eerste is er Cyrano, de nieuwe musicalverfilming, waarvoor de kleine acteur zeer waarschijnlijk een Oscarnominatie gaat krijgen. Maar een paar maanden later is daar The Toxic Avenger, een remake van de cultklassieker van Troma uit 1983.

Tijdens een interview met Empire zei Dinklage het volgende over de nieuwe Toxic Avenger:

"Het wordt een heel coole film. Ik wilde iets doen dat ik nog nooit had gedaan. Dus waarom niet een monster spelen in een film die compleet over de top is en zingen in een andere film?"

Een onwaarschijnlijke held
In de oorspronkelijke Toxic Avenger zagen we hoe een gepeste conciërge van een fitnessclub in een chemisch vat terechtkomt en er supersterk, maar ook misvormd uitkomt. Hij gebruikt zijn nieuwe krachten om onschuldigen te beschermen en criminelen aan te pakken.

Maar wordt deze nieuwe versie net zo gestoord en vies als de oude Troma-film? Dinklage zei daar het volgende op:

"Ja. Het is geen remake, maar wel een voorbeeld van guerrilla filmmaken. Deze films maakten ze met alles wat ze tot hun beschikking hadden. Ze maakten ze omdat ze er plezier in hadden. Ze zijn misschien niet goed, maar wel ontzettend vermakelijk. Als je films te gelikt maakt, knappen mensen daar op af. Ze willen het vuil onder hun vingernagels voelen."

NieuwsFilm

meest populair