'Hawkeye' zet de MCU-toekomst die je verwacht had volledig op z'n kop

'Hawkeye' zet de MCU-toekomst die je verwacht had volledig op z'n kop

Hawkeye doet het net iets anders.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Het einde van de finale van Hawkeye zet de toekomst van zowel Kate Bishop als Clint Barton op. En laat zien dat de Kingpin verraden wordt zodat een MCU-toekomst opgebouwd wordt die fans vermoedelijk niet hadden zien komen.

De finale laat niet zien hoe de hele wereld in gevaar verkeert in tegenstelling tot de meeste MCU-films. We zien enkel hoe de twee Hawkeyes proberen uit de rommel te komen die ze eigenlijk zelf voor een deel veroorzaakt hebben. Kate werd een doelwit omdat ze het Ronin-pak droeg, en dat Kate's moeder een deal maakte met de Kingpin maakte dat de boel escaleerde. De Tracksuit Mafia bemoeide zich er ook mee en de chaos was compleet.

Kate Bishop wordt Hawkeye
Aan het einde blijkt dat de Kingpin alles wat 'ie heeft op de twee afstuurt. Maar ze winnen, met redelijk gemak en weten een compleet leger van de Tracksuit Mafia uit te schakelen. Daarna overweegt Kate haar toekomst als superheld en bedenkt ze allerlei namen. Waarna Clint opmerkt dat ze Hawkeye kan zijn.

De Young Avengers
Jep. Het opzetten daarvan ging door, want we zien hoe Kate een superheld wordt. Daarnaast zijn ook al Wiccan en Speed geïntroduceerd, evenals Patriot en krijgen we Stature te zien.

Yelena Belova leert de ware oorzaak van Natasha's dood
Eleanor huurde Yelena Belova in om Clint te doden. Maar die kwam achter de ware toedracht van de dood van Natasha Romanoff. Ze doodt hem dus niet en ziet hoe hij de pijn deelt van Yelena. Daarna loopt zij weg, vermoedelijk op zoek naar de Contessa.

Maya keert zich tegen de Kingpin
De Kingpin was ineens terug. Maar of hij later nog eens terugkeert? Zijn nichtje Maya Lopez kwam erachter dat hij Ronin gemanipuleerd had tot het doden van haar vader en ze lijkt hem door z'n hoofd te schieten. Dat je die niet ziet, wijst erop dat 't zomaar anders kan zitten.

De eigenaar van het horloge
De finale onthult de eigenaar van het Rolex-horloge dat gevonden werd tussen de brokstukken van de Avengers Compound. Het blijkt toe te behoren aan Laura Barton, de vrouw van Clint, en was een SHIELD-horloge dat haar gegeven was toen ze een van hun agenten werd.

Hawkeye gaat niet dood
Hawkeye overleeft het! Even werd gedacht dat Clint misschien wel dood zou gaan. Maar hij redt het kerstdiner en neemt Kate Bishop nog mee ook. Kate is door haar familie verstoten (niet gek, nadat ze ervoor zorgde dat moeder Eleanor op kerstavond gearresteerd werd). Maar ze heeft nu een nieuwe familie.

NieuwsFilm

meest populair