Bijna werd Peter Jackson ontslagen bij 'Lord of the Rings'

Bijna werd Peter Jackson ontslagen bij 'Lord of the Rings'

Harvey Weinstein dreigde hem te vervangen.

Je kan je vermoedelijk geen andere regisseur voorstellen voor het avontuur van Frodo in The Lord of the Rings dan Peter Jackson. Maar toch dreigde Harvey Weinstein hem te ontslaan en te vervangen.

The Independent sprak met heel wat sterren die betrokken waren bij de franchise. Zo vertelde manager Ken Kamins dat Weinstein ooit dreigde de Nieuw-Zeelander Jackson te ontslaan en te vervangen door Quentin Tarantino.

Dreigen met ontslag
"Harvey veranderde van empathisch ineens in Mr. Hyde en bedreigde Peter dan," aldus Kamins over de uiteenlopende boodschappen die Weinstein Jackson gaf.

"Hij dreigde soms Quentin Tarantino de regisseur te maken als Peter het niet in één film van tweeënhalf uur gedaan zou krijgen. Wat het compleet tegenovergestelde is van wat hij oorspronkelijk verteld had te willen maken."

De Lord of the Rings-films begonnen hun ontwikkeling bij Miramax, dat toen draaiende gehouden werd door Bob en Harvey Weinstein. Maar problemen rond het budget maakten dat er spanningen ontstonden en uiteindelijk besloten werd de film te verkopen aan New Line.

NieuwsFilm

meest populair