Eerste recensies 'Spider-Man: No Way Home': Kijken of skippen?

Eerste recensies 'Spider-Man: No Way Home': Kijken of skippen?

Is Spider-Man: No Way Home de moeite waard?

Spider-Man: No Way Home laat nog een paar dagen op zich wachten. Maar de nieuwe film heeft vandaag alvast z'n eerste reacties gekregen. Bevalt deze nieuwe Marvel Studios-film ook een beetje, of is het een overvol en vrij rommelig geheel?

Hieronder zetten we de reacties van de eerste critici op Spider-Man: No Way Home voor je op een rij:

IndieWire: "Het MCU is niet altijd bereid om risico's te nemen, vooral in standalone features die impact hebben op de rest van de films. No Way Home is er niet bang voor een geheel nieuwe handschoen neer te werpen, met oog voor het verleden en de hoop voor een toekomst om voor te vechten. De weg naar de laatste momenten van No Way Home - zowel hartverwarmend als hartverscheurend - raakt een paar hobbels, maar de duisterheid is het waard."

The Hollywood Reporter: "Dit is met grote marge de minst leuke van de Watts/Holland-films (voor een deel bewust), maar is tegelijk veel beter dan de vorige Spidey threequel, het overvolle en slecht bedachte Spider-Man 3 van Sam Raimi."

ScreenCrush: "No Way Home begrijtp dat cruciaal voor de aantrekkingskracht van Spider-Man niet zijn buitengewone krachten of coole kostuum is, of dat hij een verlegen nerd is die na een beet van een radioactieve spin in een gespierde man verandert. We houden van Spider-Man omdat 'ie dingen verpest. Peter Parker faalt - herhaaldelijk."

The Wrap: "Wat het knapste superheldenwerk is, is wellicht het vermogen van de film om menselijke emoties en relaties voor te stellen, zelfs als tijd en ruimte zelf in knopen gewrongen worden."

Rolling Stone: "No Way Home is een prime superheldenfilm, met een paar leuke momenten, waaronder het gevecht tussen Ock en Spider-Man [...] maar eindigt met het gevoel dat deze vooral de volgende film opzet, en die daarna en die daarna en dat tot het oneindige."

Het verhaal
De laatste keer dat we Peter Parker nog zagen, werd zijn geheime identiteit als Spider-Man onthuld door Mysterio. ZIjn leven en reputatie komen op hun kop te staan en dus vraagt Peter van Dr. Stephen Strange om hem te helpen: kan hij met behulp van magie z'n geheim herstellen? Nou, dat wil Doctor Strange wel doen, maar het heeft gevolgen.

Doordat Peter namelijk de spreuk verstoort, opent zich een gevaarlijke scheur in het multiversum. Daardoor komen superschurken uit andere realiteiten die het in het verleden opnamen tegen andere varianten van Spider-Man ineens tevoorschijn.

De film Spider-Man: No Way Home is vanaf 16 december in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair