'Lord of the Rings': Wat is het sterkste wapen in Midden-Aarde?

'Lord of the Rings': Wat is het sterkste wapen in Midden-Aarde?

Het zwaard Anduril, vlam van het westen, lijkt een goede kanshebber.

Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien is een wereld vol magie, en heel wat veldslagen. Gezien de vele veldslagen die geleverd zijn in de geschiedenis van Midden-Aarde, is het interessant om eens te kijken wat nou eigenlijk het meest krachtige wapen in de franchise is.

Een 'wapen' in Midden-Aarde is niet direct wat je zal denken. De Ring van Sauron is immers ook een wapen, maar niet op de traditionele en moordlustige manier. Hoewel de Ring immens kracht en de essentie van Sauron bevat, is hij niet het meest krachtige wapen. Dat is Narsil en eigenlijk vooral het zwaard dat daarvan gesmeed wordt: Anduril.

Narsil en Anduril
Tegen het einde van de tweede era, leidt Elendil zijn leger in een strijd tegen Sauron en diens soldaten. Het wapen dat Elendil gebruikt is Narsil, een wapen dat de dwergen voor hem maakten. Het zwaard brak tijdens de veldslag en Sauron doodde Elendil, waarna zijn zoon Isildur het gebroken zwaard oppakte en de Ring van Saurons hand wist te snijden.

Daardoor verloor Sauron zijn lichaam en duurde het eeuwen voordat hij weer sterk genoeg was om terug te keren.

Anduril, vlam van het westen
De scherven van Narsil vonden na omzwervingen hun weg naar Rivendell. Het was Arwen die haar vader Elrond ervan wist te overtuigen het zwaard opnieuw te smeden voor Aragorn.

Met het nieuwe zwaard, dat Anduril, vlam van het westen, genoemd werd, kon Aragorn zijn claim op de troon van Gondor kracht bij zetten. Daarmee kon hij ook de dode mannen van Dunharrow vragen hun schuld in te lossen en Gondor bij te staan in de strijd tegen Sauron.

Nadat die slag gewonnen was, besloot Aragorn Frodo en Sam een kans te geven door Sauron af te leiden. Dat deed hij door met de mensen van Gondor de Zwarte Poort van Mordor aan te vallen. Daarbij gebruikte hij natuurlijk weer het zwaard Anduril, dat daarmee liet zien dat de tijd van de mensheid aangebroken was.

Het zwaard is misschien wel een zwaard zonder magische krachten; het begon en het eindigde een tijdperk. Gaf de gebruiker zeggenschap over een gigantisch geestenleger. En dat maakt 'm zo sterk.

NieuwsFilm

meest populair