Jango en Boba Fett waren eigenlijk dezelfde persoon

Jango en Boba Fett waren eigenlijk dezelfde persoon

Dat vertelt Star Wars-bedenker George Lucas.

In een nieuwe documentaire voor Disney+ vertelt Star Wars-bedenker George Lucas dat hij Boba Fett en zijn vader Jango Fett in essentie als hetzelfde personage beschouwt. Dat vertelt hij in de special Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett.

Die documentaire geeft een blik op de veertigjarige geschiedenis van het personage, voordat volgende maand de serie The Book of Boba Fett dan eindelijk te zien is. Veel van de belangrijkste figuren achter het personage (waaronder concept artist Joe Johnston, sound designer Ben Burtt en Lucas zelf) komen aan bod in de documentaire.

Boba en Jango Fett
Lucas bracht het personage tot leven in The Empire Strikes Back en bracht hem vervolgens terug met Attack of the Clones.

Daarin bleek dat Boba Fett een kloon van zijn vader Jango was. Het was een slimme manier om hetzelfde personage in de prequel-trilogie te laten zien. Jango werd verder gespeeld door Temuera Morrison, die nu ook terug is voor meer materiaal, want hij speelt Boba Fett in de serie van Disney+.

Lucas vertelde: "Wat het acteren betreft, was het erg goed om Morrison aanwezig te hebben, omdat hij het personage uitgewerkt had. Boba en Jango waren min of meer bedoeld als dezelfde persoon."

NieuwsFilm

meest populair