Angelina Jolie laat zich uit over 'Eternals'-verbod in verschillende landen

Angelina Jolie laat zich uit over 'Eternals'-verbod in verschillende landen

Een homoseksueel koppel gaat voor sommigen nog steeds te ver.

Gisteren kregen we te horen dat Eternals in verschillende landen niet te zien zal zijn. Zo zullen ze het in Saudi-Arabië, Kuweit en Qatar zonder de film moeten doen, nadat Marvel weigerde bepaalde scenes uit de blockbuster te halen. Hoofdrolspeelster Angelina Jolie reageert hier nu op.

De kans is groot dat het gaat om de scenes tussen Brian Tyree Henry's personage Phastos, Marvel's eerste homoseksuele superheld, en zijn echtgenoot Ben (Haaz Sleiman). Zij kussen elkaar op een gegeven moment in de film en hebben samen ook een zoon, Jack (Esai Daniel Cross).

Trots
Jolie laat zich er over uit: "Ik vind het jammer voor het publiek in die landen, maar ik ben wel trots op Marvel dat ze de scenes in kwestie niet wilden knippen".

''Ik vind het eerlijk gezegd ook onbegrijpelijk, dat we nog steeds in een wereld leven waarin sommigen niet zien hoe mooi Phastos' gezin en hun liefde voor elkaar is. Dat sommigen daar kwaad om zijn, zich er bedreigd door voelen en het noch goedkeuren, noch op prijs stellen, getuigt van onwetendheid".

Belangrijk
De regisseuse van Eternals, Chloé Zhao, heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Zij heeft het er namelijk lang met Marvel over gehad dat er niks uit de film geknipt zou worden, iets dat wel vaker voorkomt om toch meer te kunnen verdienen. Marvel ging er echter mee akkoord en houdt nu dus ook voet bij stuk.

NieuwsFilm

meest populair