Spider-Man heeft Andrew Garfield helemaal kapot gemaakt

Spider-Man heeft Andrew Garfield helemaal kapot gemaakt

Andrew Garfield vertelt over zijn tijd als Spidey.

Andrew Garfields Spider-Man is lang niet zo geliefd als die van Tobey Maguire en Tom Holland. Misschien wel doordat zijn avonturen wat te vroeg werden afgerond, voordat het verhaal ook echt richting een exit was gegaan.

Hoe dan ook horen we continu geruchten dat Maguire en Garfield allebei weer in hun Spider-Man-kostuum kruipen voor Spider-Man: No Way Home. Mocht dat kloppen, krijgt 'ie dus een kans om het beter te doen. Maar of hij dat fijn vindt?

Pijn door Spider-Man
"Mijn hart brak een beetje," begon Garfield tijdens een interview met The Guardian. Hij onthulde dat de rol van Spider-Man het ware gezicht van Hollywood liet zien.

"Ik begon als naïeve jongen en werd toen volwassen. Hoe kon ik ooit voorgesteld hebben dat het een pure ervaring zou worden? Er staan miljoenen dollars op het spel en dat is waar het om draait. Het was een pijnlijke gewaarwording."

Niet alles was erg. "De Comic Con in San Diego zit vol met volwassen mannen en vrouwen die nog altijd weten wat het personage voor hen betekende. Maar dan komt de kracht van marketing en testgroepen en ligt er minder focus op de ziel, en meer op het maximaliseren van de winstgevendheid. Ik vond dat - en vind dat - hartverscheurend. Geld corrumpeert en leidt tot vreselijke ecologische problemen."

NieuwsFilm

meest populair