Nederlandse inzending voor de Oscars 2022 is bekend

Nederlandse inzending voor de Oscars 2022 is bekend

Deze vaderlandse film gaat naar Hollywood.

De laatste keer dat een Nederlandse film de Oscar voor beste internationale film won is alweer een flinke tijd geleden. Het was de boekverfilming Karakter van regisseur Mike van Diem die in 1998 het beeldje in ontvangst mocht nemen. Nu is bekend welke film dit jaar wordt ingezonden om kans te maken op een nominatie.

De film Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver gaat naar Hollywood, waar de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zijn ding gaat doen. Dat heeft Eye Filmmuseum gisteren bekendgemaakt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers, Tobias Kersloot en Omar Alwan. Op 21 december wordt de shortlist bekend en de nominaties worden op 8 februari onthuld. De 94ste editie van de Oscars vindt plaats op 27 maart.



Do Not Hesitate gaat over drie soldaten die op een vredesmissie zijn in het Midden-Oosten. Als hun voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan, zijn ze op zichzelf aangewezen. Ondanks alle paniek en de barre omstandigheden proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten verandert de situatie ingrijpend.

NieuwsFilm

meest populair