We weten nu wanneer 'Hawkeye' zich afspeelt in de tijdlijn van het MCU

We weten nu wanneer 'Hawkeye' zich afspeelt in de tijdlijn van het MCU

De serie Hawkeye speelt zich af na Avengers: Endgame.

De tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe is soms ingewikkeld om te volgen, vooral nu Marvel Studios er de laatste tijd ook vaak genoeg voor kiest om films zich in het verleden af te laten spelen. En dus vragen fans zich bij elk nieuw project weer af wanneer het zich afspeelt.

Wat de serie Hawkeye betreft, is nu bekend wanneer deze zich afspeelt in de tijdlijn van het Marvel-universum. In de show zien we hoe Clint Barton als mentorfiguur van Kate Bishop te werk gaat.

Waar in de tijdlijn
De serie pikt de draad op na het moment in Black Widow waarin Yelena Belova gestuurd werd om Clint Barton te vermoorden - hij werd zogenaamd verantwoordelijk gehouden voor de dood van Natasha Romanoff.

Hawkeye zal op 24 november van start gaan en krijgt zes afleveringen. De serie wordt daarmee uitgebracht tussen de films Eternals en Spider-Man: No Way Home. Dat Linda Cardellini, die de vrouw van Clint speelt in de franchise, niet op de castlijst staat, zou erop kunnen wijzen dat de serie zich rond de Snap afspeelt.

Maar de training van Kate Bishop en de scène na de aftiteling van Black Widow lijken dat weer onmogelijk te maken. Nu blijkt uit het nieuwe nummer van TV Guide dat de serie zich wel gewoon afspeelt na Avengers: Endgame. Specifiek tijdens het kerstseizoen, wat ook de reden is waarom Marvel Studios de serie uit wil brengen in november.

NieuwsFilm

meest populair