James Bond-film 'No Time to Die' moet vooral een succes zijn in het Verenigd Koninkrijk

James Bond-film 'No Time to Die' moet vooral een succes zijn in het Verenigd Koninkrijk

De rest maakt minder uit voor Bond 25.

Acteur Daniel Craig is nog eenmaal te zien als 007, in zijn vijfde film in de franchise: No Time to Die. Die speelt zich vijf jaar na de vorige film af, en laat zien dat Bond een teruggetrokken leven leidt.

Als we Bond weer zien, vraagt zijn oude vriend Felix Leiter hem om nog eenmaal mee te helpen bij het oplossen van een zaak. Bond moet helpen bij het opsporen van een ontvoerde wetenschapper die mogelijk onder controle van een gevaarlijke schurk staat. De film moet het verhaal afronden dat begon met Casino Royale.

Britse prestaties
Waar je bijna automatisch aan zou nemen dat de film vooral in de Verenigde Staten goed moet scoren, blijkt dat wel mee te vallen. Vulture meldt op basis van bronnen binnen MGM dat men helemaal niet zo geïnteresseerd is in de Amerikaanse markt. Vooral de prestaties in het Verenigd Koninkrijk zijn van belang.

MGM gaat er van uit dat de film in het VK nog enigszins goed kan scoren en in andere landen wat tegen zal vallen qua prestaties. Dat is een pijnlijk feit voor wat een van de best verdienende films in de langlopende reeks had kunnen worden. Maar de filmstudio heeft dat feit opgegeven en zal blij zijn dat de film twee jaar na de oorspronkelijk geplande release eindelijk uitgebracht kan worden.

NieuwsFilm

meest populair