Geen 'Lethal Weapon 5' en 'Goonies 2' na overlijden regisseur

Geen 'Lethal Weapon 5' en 'Goonies 2' na overlijden regisseur

Regisseur Richard Donner overleed eerder deze week.

Ondanks dat Richard Donner al 91 jaar oud was, kwam zijn overlijden eerder deze week toch ietwat als een verrassing. Donner had namelijk laten weten dat hij werkte aan Lethal Weapon 5 met Mel Gibson en Danny Glover én dat hij nog steeds een vervolg op The Goonies wilde maken. Het lijkt nu zeer onwaarschijnlijk dat deze films ooit gemaakt zullen worden.

Donner wilde een vijfde Lethal Weapon-film al jaren maken, en in 2018 leek het ook echt te gaan gebeuren toen de titel Lethal Finale werd aangekondigd voor de film Begin 2020 nog werd gemeld dat er actief werd gewerkt aan de film en dat hoofdrolspelers Gibson en Glover zouden terugkeren.

Lethal Goonies
Donner liet daarbij in december 2020 weten dat hij zelf zou regisseren, ondanks dat hij sinds 16 Blocks uit 2006 niet meer achter de camera had gestaan. Hij wilde dolgraag dat Lethal Weapon 5 de laatste film voor zijn pensionering zou worden. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Gibson en Glover de film zonder de geliefde Donner zullen willen maken.

Het door de jaren heen vaak genoemde vervolg op The Goonies leek altijd meer een droomproject, maar velen dachten dat het nog steeds zou kunnen gebeuren als Donner er was om de film te maken. Zowel Donner als de cast van de film lieten vaak genoeg weten dat ze de film wilden maken, maar er werd nooit een perfect verhaal gevonden.

We kunnen natuurlijk nooit 100% uitsluiten dat deze gewilde films gemaakt zullen worden, want Hollywood draait natuurlijk vooral om geld. Toch lijkt het door het overlijden van Donner zeer onwaarschijnlijk dat ze er ooit zullen komen.

NieuwsFilm

meest populair