Vergeet Thanos, 'Eternals' moet uitleggen waarom ze de gruwelen niet tegengehouden hebben

Vergeet Thanos, 'Eternals' moet uitleggen waarom ze de gruwelen niet tegengehouden hebben

De Eternals hebben echt wel iets uit te leggen.

Marvel-film Eternals zou op verschillende manieren om kunnen gaan met de geheime geschiedenis van de helden. Een verhaal zou kunnen zijn dat de groep zijn herinneringen kwijt is. Maar de trailer hintte vooral dat de Eternals zich niet met de mensheid mochten bemoeien.

In november zien we de nieuwe Marvel-helden voor het eerst. Sersi, Ikaris, Kingo en de rest kwamen millennia geleden aan op Aarde, toen de mensheid nog primitiever was dan nu. Sinds hun komst zijn ze verborgen gebleven en hebben ze tussen ons geleefd.

Waarom niet geholpen?
In de trailer horen we al een beetje waarom de Eternals niet geholpen hebben bij het gevecht tegen superschurk Thanos. De Eternals zouden een 'non-interference' beleid hebben, waarbij ze de geschiedenis zijn beloop laten gaan.

Maar dat kan natuurlijk niet de volledige reden zijn waarom ze zich niet bemoeid hebben met de loop van de geschiedenis op Aarde. Immers bedreigde Thanos op een zeker moment het hele universum en lijkt dat moment wel heel geschikt om even te helpen. Waarom zouden ze immers wel kunnen helpen met de ontwikkeling van de landbouw (zoals uit de trailer blijkt) en dan niet met het voorkomen van dodelijke conflicten?

Wellicht dat de Eternals zullen zeggen dat de mensheid haar eigen fouten moet maken. Zonder oorlog, tegenslagen en rampen zou de mensheid haar volledig potentieel misschien niet kunnen realiseren. De vraag is echter hoe valide dit argument is: zouden ze nou echt niet even moeten bijspringen als genocides gepleegd worden?

Dit goed uitleggen wordt de echte uitdaging van de nieuwe Marvel-film.

NieuwsFilm

meest populair