Junkie XL terug voor 'Mad Max: Fury Road'-prequel 'Furiosa'

Junkie XL terug voor 'Mad Max: Fury Road'-prequel 'Furiosa'

De Nederlandse componist zal opnieuw voor de opzwepende soundtrack zorgen.

Het werd al min of meer verwacht, maar nu is het officieel: Junkie XL keert terug om de muziek van Mad Max: Fury Road-prequel Furiosa te componeren. De Nederlandse componist, wiens echte naam Tom Holkenborg is, liet via YouTube weten dat hij opnieuw zal samenwerken met regisseur George Miller.

Holkenborg zei er het volgende over:

"George en ik zullen opnieuw samenwerken. Ik werk echter eerst met hem samen aan een andere film voordat we met Furiosa beginnen."

De film waar hij aan refereert is Three Thousand Years of Longing, een epische romantische fantasy-film waarin Tilda Swinton en Idris Elba de hoofdrollen spelen. De opnames van die film vinden momenteel plaats in Australië.

Eindelijk een goede prequel?
Miller keert ondertussen terug als co-scenarist en regisseur van Furiosa. Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) zal de jongere versie van Charlize Therons personage spelen. Ze wordt vergezeld door o.a. Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II.

Mad Max: Fury Road werd uitgebracht in 2015 en voerde veel top 10-lijstjes aan in dat jaar. De film bracht wereldwijd 374,7 miljoen dollar in het laatje en kreeg 10 Oscarnominaties. Zes beeldjes werden gewonnen.

NieuwsFilm

meest populair