Eindelijk: Neill Blomkamp werkt aan 'District 10'

Eindelijk: Neill Blomkamp werkt aan 'District 10'

Er wordt al jaren gesproken over een vervolg op District 9, maar nu lijkt het er ook echt van te komen.

Sinds District 9 een grote hit bleek bij zowel publiek als critici in 2009, heeft regisseur Neill Blomkamp gehint naar de mogelijkheden voor een vervolg. Nu lijkt het echter officieel: Blomkamp liet via zijn Twitter-account weten dat hij samen met zijn vrouw/co-scenarist Terri Tatchell en hoofdrolspeler Sharlto Copley hard werken aan het script van District 10.

Tijdens een interview uit 2017 zei Blomkamp nog het volgende over de sequel:

"Ik ben van plan om een nieuwe film in de wereld van District 9 te maken. Het zou geweldig zijn om opnieuw met WETA te werken."

Blomkamps aankondiging van vandaag kun je hieronder bekijken:



Een ware culthit
In District 9 volgden we een slappe ambtenaar genaamd Wikus (Copley), die in contact komt met een zeer besmettelijk buitenaards goedje. Langzaam maar zeker begint hij te veranderen in een van de 'fookin' prawns' waar hij zo'n hekel aan heeft, maar wordt ondertussen ook opgejaagd door een wapenfabrikant die hem als proefpersoon willen gebruiken. Hierdoor moet Wikus onderduiken in een ghetto vol aliens.

District 9 werd geproduceerd door niemand minder dan Peter Jackson, kostte slechts 30 miljoen dollar en bracht wereldwijd 210,8 miljoen dollar in het laatje. De recensies waren uiterst lovend en de film werd ook nog eens beloond met vier Oscarnominaties (voor Beste Film, Montage, Visuele Effecten en Script).

NieuwsFilm

meest populair