Deze acteurs wilden de hoofdrol in geschrapte 'BioShock'-film scoren

Deze acteurs wilden de hoofdrol in geschrapte 'BioShock'-film scoren

Zowel Eddie Redmayne als Jamie Dornan probeerden het.

Een klein decennium geleden werd bij Universal Pictures gewerkt aan een BioShock-film. Het budget viel uiteindelijk uit elkaar doordat het budget veel te hoog uit bleek te vallen.

Maar voordat werd besloten het project stop te zetten, waren heel wat bekende Hollywood-acteurs hun best aan het doen een rol te bemachtigen. Een daarvan? Eddie Redmayne, die toen nog niet zo bekend was en zocht naar een doorbraak.

Auditie doen
Redmayne deed samen met Jamie Dornan mee aan een artikelenreeks van Variety, waarbij acteurs elkaar interviewen. Tijdens zo'n interview onthulde Redmayne dat hij auditie deed voor BioShock.

"Kan je je BioShock nog herinneren?" vroeg Redmayne aan Dornan. "We waren woedend op elkaar, toen we dat proces doormaakten, en auditie deden voor dezelfde rol."

Het is niet duidelijk hoe ver de twee kwamen binnen de casting. Regisseur Gore Verbinski kwam naar het schijnt nooit zover dat hij acteurs gevonden had voor de film. Het is ook niet bekend welke rol Redmayne en Dornan probeerden te bemachtigen.

NieuwsFilm

meest populair