'Wonder Woman 1984' moet kinderen inspireren om de wereld te redden

'Wonder Woman 1984' moet kinderen inspireren om de wereld te redden

Groter doel van de Wonder Woman-film.

De wereld is niet meer zoals deze in 2019 was. Corona houdt de mensheid in zijn greep en onderlinge verschillen worden meer benadrukt dan ooit. En dan is er ook nog het klimaat en nog flink wat issues. De superheldenfilm Wonder Woman 1984 wil daar iets in veranderen.

"We wilden het hebben over iets serieuzers hebben dan in de eerste film. [Wonder Woman 1984] gaat over de crisis waarmee onze wereld wordt geconfronteerd," zei regisseur Patty Jenkins in gesprek met Deadline.

"Hoe gebruik je een superheld om de mensen van morgen te bereiken en te inspireren, de kinderen van morgen, en de jonge mensen van deze wereld om onze wereld te redden? Ik bedoel, als we dat niet doen met onze superheldenfilms, wat doen we dan?" aldus Jenkins.

Maar hoe dan?
"Maar omdat het een serieuzer onderwerp is, wilde ik dat het visueel leuker zou worden. En daarom hield ik van het idee van de jaren 80. Het zorgde ervoor dat de ernst van onze boodschap duidelijker werd, door iets leuks en positiefs," aldus de filmmaker.

Wonder Woman 1984 verschijnt - mits de bioscopen weer open zijn - in de bioscopen, en in 2023 verschijnt er van Jenkins een Star Wars-film.



NieuwsFilm

meest populair