Fairuza Balk: "Het werd me allemaal teveel"

Fairuza Balk: "Het werd me allemaal teveel"

Waarom populaire 'American History X' actrice Fairuza Balk acteren achter zich liet.

Fairuza Balk brak al op jonge leeftijd door in Hollywood, toen ze de rol van Dorothy wist te scoren in Return to Oz. Hierna bouwde ze al snel een succesvolle carrière op, met films als The Craft, The Waterboy en natuurlijk American History X. Balk besloot echter acteren achter haar te laten en nu laat ze weten waarom.

Balk had namelijk moeite met de druk en stress en zegt dat de media haar als een negatieve persoon afschilderde: ''Toen ik tweede helft 20 was besloot ik afstand te nemen van acteren, voornamelijk omdat de press mij altijd als een wilde en rare meid wilde neerzetten. Mijn woorden werden altijd verdraaid en ik werd het snel moe. Ik had er genoeg van''.

Hollywood
Zo gaat Balk verder: ''Er werd niet naar mij geluisterd. Interviews werden verknipt en uit context gehaald. Ik had het gevoel dat ik niet kon winnen. Hollywood is een rare wereld. Ik hield van acteren, maar er kwamen ook heel veel negatieve aspecten bij kijken en dat werd me allemaal wat te veel. Ik moest daarom het acteren achter me laten, voor mijn eigen welzijn en zelfbehoud''.

''Ik zit nu veel beter in mijn vel en ben blij dat ik me meer ben gaan focussen op muziek en gemengde media''. Balk acteert echter af en toe wel nog, maar alleen maar in kleinschalige films. Zo was ze dit jaar nog te zien in een cameo in The Craft: Legacy, al heeft ze geen interesse in het zien van de film: ''Ik ben al een lange tijd gestopt met het kijken naar mijn eigen werk''.

NieuwsFilm

meest populair