Bruce Lee's dochter haalt wederom uit naar 'Once Upon a Time in Hollywood'

Bruce Lee's dochter haalt wederom uit naar 'Once Upon a Time in Hollywood'

Haar vader wordt niet echt positief afgebeeld in de film...

Regisseur Quentin Tarantino wist met zijn laatste film, Once Upon a Time in Hollywood, hoge ogen te gooien. In de film duikt ook Bruce Lee op. Ondanks dat de meeste kijkers deze scene leuk vonden, kwam er ook kritiek op, eveneens van Lee's dochter, Shannon. Zij haalt nu opnieuw uit naar de film.

Shannon Lee heeft er duidelijk nog steeds moeite met de manier waarop haar vader wordt afgebeeld in de film: ''Ik vind het erg jammer. Door de film denken sommige mensen namelijk dat Bruce Lee een eikel was. Iedereen is wel eens een eikel, maar mijn vader was over het algemeen heel gepassioneerd en gedreven''.

Verkeerde weergave
Zo gaat ze verder: ''Ik weet dat hij opvliegend kon zijn, maar na zijn tienerjaren daagde hij niet meer zomaar mensen uit tot gevechten. Hij was niet arrogant, maar werkte juist heel hard voor de authentieke weergave van Aziatische mannen in Hollywood''.

In de film neemt Brad Pitt's personage, de stuntman Cliff Booth, het op tegen Bruce Lee (vertolkt door Mike Moh). Ondanks het feit dat Lee de eerste ronde wint, wordt hij uiteindelijk toch 'verslagen' door Booth. Ook hier is Shannon Lee het niet mee eens: ''Er waren meer dan genoeg andere en creatieve manieren om Cliff Booth er cool te doen uitzien en Bruce Lee niet te behandelen zoals blanke mensen in Hollywood dat vroeger deden toen hij nog leefde''.

NieuwsFilm

meest populair