'World War Z'-regisseur maakt nu film over Thomas de Trein

'World War Z'-regisseur maakt nu film over Thomas de Trein

Marc Forster werkt voor dit nieuwe project samen met speelgoedfabrikant Mattel.

Marc Forster, de regisseur van actiefilms als World War Z (2013) en Quantum of Solace (2008), gaat samen met speelgoedfabrikant Mattel aan de slag met een film over Thomas de Trein, de pratende stoomlocomotief die al zo'n 75 jaar een grote kindervriend is.

Marc Forster leverde twee jaar geleden de fijne familiefilm Christopher Robin af en springt nu aan boord van een Thomas & Friends-film. Forster zal de film niet alleen regisseren, maar ook samen met zijn partner Renée Wolfe en Mattel mee produceren.

"Deze wereldwijd geliefde franchise gaat vooral over het belang van vriendschap, een thema dat kinderen en hun ouders aanspreekt", vertelt Robbie Brenner, de baas van Mattels filmafdeling, in een persbericht. "Marc weet als geen ander hoe je een verhaal moet vertellen en ik kijk er dan ook naar uit om samen met hem een modern en verrassend Thomas-verhaal te vertellen".

Ook Forster laat weten erg veel zin in het project te hebben. "Thomas is sinds kleins af aan al een persoonlijke favoriet van me geweest", aldus de regisseur.

Het script is geschreven door Alyssa Hill en Jesse Wigutow. Mattel werkt ook aan films rondom Barbie en Barney.

NieuwsFilm

meest populair