Na kritiek op Tom Cruise laat Thandie Newton (Westworld) opnieuw van zich horen

Na kritiek op Tom Cruise laat Thandie Newton (Westworld) opnieuw van zich horen

Hollywood is lang niet alleen maar glamour...

Een paar weken terug uitte actrice Thandie Newton, o.a. bekend van de populaire serie Westworld, kritiek op haar Mission: Impossible 2-tegenspeler Tom Cruise en op de Charlie's Angels-producente Amy Pascal. Newton komt nu weer met een 'update'.

Newton zei destijds bang te zijn voor de wereldberoemde acteur, aangezien hij erg dominant overkwam. Wat Charlie's Angels betreft kreeg Newton klaarblijkelijk het ene na het andere stereotype te horen van Pascal, waardoor de actrice uiteindelijk ook een rol in de film weigerde.

Deel 2
Hoewel de actrice niet wil zeggen of ze gecontacteerd is door een van de twee bekendheden, zegt ze dat sommige mensen wel echter bang zijn geworden van haar onthullingen. Deze groep zou dan ook vrezen dat Newton nog meer gaat vertellen.

''Ik sta recht in mijn schoenen, maar ik weet dat er een aantal individuen zijn die bang zijn dat ik nog dieper in het verleden zal graven...'' Toch kreeg Newton voornamelijk bijna alleen maar positieve reacties: ''Ik dacht dat ik mijzelf in de nesten had gewerkt, zoals dat bijna altijd bij mij gaat''.

Nu en niet later
De actrice wil de waarheid niet voor zich houden. Ook zegt ze dat ze nu nog relevant en bekend is, iets wat veel vrouwen op haar leeftijd in de filmindustrie niet meer zijn: ''Westworld heeft er voor gezorgd dat ik nog een grote kans kreeg, waardoor ik nog steeds bekend ben. Uiteindelijk ben ik niets meer dan een oudere vrouw die beseft dat de waarheid kennen en zeggen me veel meer heeft opgeleverd dan te zwijgen wanneer je dat opgelegd wordt en hetzelfde te zien gebeuren met de mensen rondom me''.

''Bovendien heb ik niets te verliezen'' vervolgt Newton. ''Ik ben een 47-jarige zwarte vrouw. Normaal gesproken zou ik nu niet eens meer rollen kunnen bemachtigen. Ik ben al dertig jaar aan het acteren en het komt maar heel weinig voor dat actrices zo lang doorgaan. Mensen van mijn generatie raken niet meer aan werk en ik zou hier graag een punt achter zetten door aan de kaak te stellen wat mensen in Hollywood echt meemaken''.

NieuwsFilm

meest populair