3 opzwepende toppers die nu gewoon op Netflix staan!

3 opzwepende toppers die nu gewoon op Netflix staan!

Muzikale films zijn altijd leuk, zo ook deze.

Hou jij wel een beetje van een muzikale film? Bijvoorbeeld een biopic of een zanger of gewoon een soort musicalfilm? Je vindt ze zeker op Netflix. Hieronder drie van die films. Welke heb jij gezien en zou je zo weer kunnen kijken?

La La Land (2016)

Regie: Damien Chazelle | Hoofdrollen: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, Rosemarie DeWitt, Tom Everett Scott

De romkom-musicalfilm met grootheden Ryan Gosling en Emma Stone volgde op Chazelle's al prachtige Whiplash (2014). De kleurrijke, speelde en muzikale film leverde Chazelle de Oscar op voor Beste regie. Het nummer "City of Stars" gezongen door Gosling en Stone won de Oscar voor Beste lied. En als Moonlight er niet was geweest, ging ook het beeldje voor Beste film mee naar huis.



A Star is Born (2018)

Regie: Bradley Cooper | Hoofdrollen: Bradley Cooper, Lady Gaga, Alec Baldwin, Sam Elliott, Barry Shabaka Henley

Deze muzikale topper uit 2018 was opvallend doordat het regiedebuut van Bradley Cooper meteen een enorme hit was. Ook het samenspel tussen de regisseur/acteur Cooper en zangeres Lady Gaga was een genot voor velen. Het nummer "Shallow" van Gaga won heel wat prijzen waaronder Best Original Song tijdens de Oscars in 2019.



Burlesque (2010)

Regie: Steve Antin | Hoofdrollen: Christina Aguilera, Kristen Bell, Stanley Tucci, Cam Gigandet, Alan Cumming, Julianne Hough, Cher

Met hoofdrollen voor Christina Aguilera en Cher was deze "backstage musical film" geen doorslaand succes, maar wel geliefd bij toch flink wat fans van waarschijnlijk vooral Aguilera. Het nummer "You Haven't Seen the Last of Me" van Cher wist zelfs Golden Globe Award for Best Original Song te winnen in 2011. Deze en bovenstaande films staan gewoon op Netflix!



NieuwsFilm

meest populair