3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Wat moet je vanavond nou weer gaan kijken op Netflix? FilmTotaal geeft drie filmtips met flink wat oorlog.

Er staan veel oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie oorlogsfilms die gewoon op Netflix te vinden zijn. Wat vind jij van deze films?

Father Soldier Son (2020)

Regie: Leslye Davis, Catrin Einhorn | Hoofdrollen: Brian Eisch

Deze docufilm verscheen op 17 juli op Netflix en volgt de soldaat Brian Eisch van het Amerikaanse leger. De docu laat zien wat de impact van zijn missie in Afghanistan is op hem en zijn zoontjes. Het resultaat is aangrijpend en de ontvangst sterk.



El Fotógrafo de Mauthausen (2018)

Regie: Mar Targarona | Hoofdrollen: Mario Casas, Richard van Weyden en Alain Hernández

The Photographer of Mauthausen is een Spaanse oorlogsthriller over een Catalaanse fotograaf en een communistische militant die in de Spaanse Burgeroorlog heeft gevochten. Hij wordt tijdens WOII gevangengezet in het kamp Mauthausen. Zijn doel: zoveel mogelijk van de gruwelen vastleggen op foto en deze na de oorlog aan de wereld tonen.



The Zookeeper's Wife (2017)

Regie: Niki Caro | Hoofdrollen: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh en Daniel Brühl

Deze film van Niki Caro (Mulan) gaat over hoe de nazi's Polen binnenvallen en hoe de Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau samen met het verzet honderden mensenlevens redden. Met onder meer Jessica Chastain een aangrijpende, mooie film die gewoon op Netflix staat.



NieuwsFilm

meest populair