Deze streamingdiensten winnen de streamingoorlog

Deze streamingdiensten winnen de streamingoorlog

Een analyst heeft er goed naar gekeken.

Disney+ groeit ontzettend snel sinds de streamingdienst debuteerde. Een nieuwe analyse wijst erop dat de dienst in de loop van 2025 de grens van 200 miljoen abonnees zal overschrijden.

Simon Murray analyseerde de markt en bekeek hoe deze de komende jaren zal veranderen. Volgens hem heeft Disney+ tegen 2025 maar liefst 202 miljoen betalende abonnees. Dat is meer dan hij eerder dacht. Murray voorspelde bij lancering dat er tegen die tijd 101 miljoen zouden zijn. Maar de coronacrisis en de immense populariteit van de Disney-dienst maken dat hij zijn cijfers moest aanpassen.

Ook Netflix doet het goed
In de analyse van Murray gaat ook Netflix enorm groeien. Die streamingdienst zou wereldwijd de grootste blijven, met in 2025 maar liefst 258 miljoen abonnees. Eerder dacht Murray nog dat dit er 238 miljoen zouden zijn. Amazon Prime Video doet het ook goed, met 141 miljoen abonnees tegen 2025.

Andere streamingdiensten doen het vermoedelijk niet heel goed. HBO Max zou er rond de 25 miljoen hebben en Apple TV+ komt uit op zo'n 14 miljoen gebruikers. Daarmee zie je ook meteen dat er op de markt geen ruimte is voor iedere streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair