3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

Deze oorlogsfilms moet je zeker even kijken.

Er staan veel oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie oorlogsfilms die zeker de moeite waard zijn!

Operation Finale (2018)

Regie: Chris Weitz | Hoofdrollen: Oscar Isaac, Ben Kingsley en Mélanie Laurent

Dit drama richt zich met een hoofdrol voor Oscar Isaac op de Mossad die in de jaren 60 jacht maakt op SS officier Adolf Eichmann. Bij het maken van de film is er gebruikgemaakt van flink wat bronmateriaal. De film speelt zich dus niet echt af in een oorlog, maar laat wel de nasleep én impact zien van de Tweede Wereldoorlog.



Flyboys (2006)

Regie: Tony Bill | Hoofdrollen: James Franco, Martin Henderson en David Ellison

Deze film over jonge Amerikaanse vrijwilligers die zich ontwikkelden zich tot de beste piloten van Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog verscheen in 2006 en heeft een hoofdrol voor James Franco. De film draait om flink wat gevechten in de lucht, van de Lafayette Escadrille. Flyboys werd redelijk oké ontvangen door het publiek, maar was een box office flop.



12 Strong (2018)

Regie: Nicolai Fuglsig | Hoofdrollen: Chris Hemsworth, Michael Shannon en Michael Peña

Deze actie-oorlogsfilms met als volledige titel 12 Strong: The Declassified True Story of the Horse Soldiers verscheen begin 2018 en is gebaseerd op het niet-fictieve boek Horse Soldiers. In de film zien we hoe U.S. Army Special Forces direct na 9/11 naar Afghanistan worden gestuurd. Ze belanden in een onverwachte en zeker ongewenste situatie. Er zijn rollen voor grote namen als Chris Hemsworth, Michael Shannon en Michael Peña.



NieuwsFilm

meest populair