Netflix-kijkcijfers gaan geheel door het dak

Netflix-kijkcijfers gaan geheel door het dak

Er wordt in de Verenigde Staten extreem veel extra gestreamd op dit moment.

De coronacrisis maakt het moeilijk om buitenshuis dingen te doen. En dus zit je veel binnen. Dat leidt ertoe dat miljoenen bedrijven in de problemen zitten. Maar Netflix bijvoorbeeld beleeft goede tijden.

Veel mensen blijken te streamen. Wel heel veel. Kill the Cable Bill heeft de cijfers opgeteld en komt tot de conclusie dat in de Verenigde Staten de gemiddelde burger meer dan drie uur aan content streamt. En dat elke dag opnieuw. Dat is meer dan vorig jaar gemiddeld gekeken werd.

Flinke groei
In 2019 keek de gemiddelde Netflix-gebruiker twee uur naar content op een dag. Nu kijken mensen gemiddeld rond de 3,2 uur aan content op een dag, wat komt door de coronacrisis. Dat betekent dat er elke dag in de Verenigde Staten alleen al 203.840.000 uur aan films en televisieseries gestreamed wordt. Per maand meer dan 6 miljard uur.

Kijk je naar de data, blijkt dat de gemiddelde Netflix-gebruiker daarmee elke dag 9,6 gigabyte binnenhaalt, ofwel 288 gigabyte per maand. Als land haalt de Verenigde Staten daarmee elke maand zo'n 18.346 miljoen terabyte aan data binnen.

NieuwsFilm

meest populair