Vijf aankomende Netflix Originals waar we hoge verwachtingen van hebben

Vijf aankomende Netflix Originals waar we hoge verwachtingen van hebben

Deze vijf films zouden wel eens heel sterk kunnen worden.

Netflix brengt tal van films uit. Veel daarvan zijn misschien niet direct de meest hoogdravende. Maar Netflix wil natuurlijk ook graag Oscars winnen en zet daar flink op in. Vandaag zetten we vijf films op een rij waar Netflix hoog op in zet.

In het verleden kwamen bijvoorbeeld films als Marriage Story, The Irishman en The Two Popes uit waar Netflix flink mee hoopte te scoren. Daarvan is nog heel wat op komst.

Mank

Regie: David Fincher | Hoofdrollen: Gary Oldman, Amanda Seyfried, Charles Dance

Regisseur David Fincher keert voor het eerst sinds 2014 terug met een film. Mank volgt scenarist Herman Mankiewicz, terwijl hij werkt aan het briljante script van Citizen Kane. Daarbij kwam hij de nodige problemen tegen. Het script van de film is geschreven door Jack Fincher (de vader van David) en de titelrol is voor Gary Oldman.

I'm Thinking of Ending Things

Regie: Charlie Kaufman | Hoofdrollen: Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Colette

Charlie Kaufman kennen we van briljante films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Anomalisa. Hij werkt nu aan een verfilming van het boek I'm Thinking of Ending Things van Iain Reid. Daarin neemt een man zijn vriendin mee om haar voor te stellen aan zijn ouders. Maar ze maken een omweg, eentje die al snel doodeng blijkt te zijn.

Da 5 Bloods

Regie: Spike Lee | Hoofdrollen: Chadwick Boseman, Paul Walter Hauser, Norm Lewis

Spike Lee heeft ons net het fantastische BlacKkKlansman gebracht en werkt nu aan deze oorlogsfilm voor Netflix. We volgen vier Afrikaans-Amerikaanse veteranen van de Vietnamoorlog. Zij zoeken in Vietnam naar hun gesneuvelde commandant en hopen via zijn stoffelijk overschot een verborgen schat te vinden.

The Devil All the Time

Regie: Antonio Campos | Hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Sebastian Stan, Robert Pattinson

Los van de gave cast die Netflix heeft weten te vinden voor deze film, spreekt het plot ook heel erg aan. The Devil All the Time speelt zich af tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de Vietnamoorlog. We volgen een aantal mensen die enorm worstelen met de gevolgen van de oorlog.

The Old Guard

Regie: Gina Prince-Bythewood | Hoofdrollen: Charlize Theron, KiKi Layne, Marwan Kenzari

Deze Netflix-film is gebaseerd op een gelijknamige comic. Hierin staat een groep huurlingen centraal. Zij zijn in werkelijkheid al eeuwen oud en kunnen van elke verwonding genezen. Maar net op het moment dat ze een nieuwe onsterfelijke vinden, komt hun geheim in het openbaar en moeten ze vechten voor hun vrijheid.

NieuwsFilm

meest populair