Netflix groeit wel heel erg hard dankzij coronavirus

Netflix groeit wel heel erg hard dankzij coronavirus

Het coronavirus blijkt helemaal niet zo slecht voor Netflix.

Netflix doet het fantastisch in de wereld van het coronavirus. De grootste streamingdienst van de wereld wordt continu groter en heeft afgelopen kwartaal zelfs 15,77 miljoen nieuwe abonnees weten aan te trekken.

Dat is een record voor de streamingdienst, die nog nooit zoveel nieuwe abonnees wist te trekken in een kwartaal. Dat terwijl Netflix eerst nog had gedacht dat de groei minder hard zou gaan en er hooguit 7 miljoen nieuwe abonnees zouden komen in het eerste kwartaal. Het coronavirus maakt dat het veel beter gaat dan verwacht en vermoedelijk nog wel even goed blijft gaan.

Tijdelijke groei
Aan zijn investeerders laat Netflix weten dat het maar tijdelijk zo goed zal gaan. Het bedrijf heeft dus even meer cash dan normaal, wat ook komt doordat de opnames van diverse producties tijdelijk stil liggen. "Door de lockdown is de groei van onze abonnementen tijdelijk versneld," aldus Netflix.

Op dit moment zijn er 182,9 miljoen abonnees op Netflix wereldwijd. Dat is 22,8 procent meer dan een jaar geleden en daarmee komt Netflix snel in de buurt van de 200 miljoen abonnees.

NieuwsFilm

meest populair