3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan!

3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan!

Veel oorlogsfilms met de nodige actie op Netflix.

Er staan de nodige oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie (keiharde) oorlogsfilms die zeker de moeite waard zijn!

Unbroken (2014)

Regie: Angelina Jolie | Hoofdrollen: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson en Takamasa Ishihara

Unbroken is weer een heel andere oorlogsfilm. Ook deze film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dan aan de andere kant van de wereld, in Japan. Het hoofdpersonage Capt. Louis "Louie" Zamperini stort neer en wordt gevangen genomen en naar een kamp gestuurd, samen met vele andere Amerikanen. Een harde en aangrijpende film van regisseur Angelina Jolie.



Saving Private Ryan (1998)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns

Na Schindler's List uit 1993 koos Steven Spielberg voor een heel andere film over de Tweede Wereldoorlog. Met Tom Hanks in de hoofdrol, aangevuld door heel wat andere mooie namen, zien we hoe een soldaat aan het front gevonden moet worden. Spielberg won zijn derde Oscar en Saving Private Ryan is één van de beste oorlogsfilm ooit gemaakt. Alleen al de start is bijzonder aangrijpend.



Hunter Killer (2018)

Regie: Donovan Marsh | Hoofdrollen: Gerard Butler, Gary Oldman en Common

Deze oorlogsfilm is meer een actiethriller, maar laat wel een oorlog onder water zien: het voorkomen van een Derde Wereldoorlog. Met rollen voor Gerard Butler en Gary Oldman is dit een van de betere films met onderzeeërs van de afgelopen jaren. Zeker een aanrader!



NieuwsFilm

meest populair