3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Drie grimmige films over verschillende oorlogen op Netflix.

Zin in een oorlogsfilm vanavond, of misschien later tijdens dit paasweekend? Check hieronder drie tips met films die zich afspelen tijdens verschillende oorlogen.

Zero Dark Thirty (2012)

Regie: Kathryn Bigelow | Hoofdrollen: Jessica Chastain, Jason Clarke en Mark Strong

De jacht op de Al-Qaida staat centraal in deze sterk ontvangen oorlogsthriller waarin we een omstreden verhaal zien over de uitschakeling van Osama bin Laden na de aanslagen op 11 september 2001. De film won flink wat prijzen en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film. De film volgde na Bigelows The Hurt Locker uit 2008.



Beasts of No Nation (2015)

Regie: Cary Joji Fukunaga | Hoofdrollen: Idris Elba, Abraham Attah en Kurt Egyiawa

Deze Netflix Original-film is pakkend en laat vooral de gruwelijkheid van de inzet en misbruik van kindsoldaten zien, die in dit verhaal onder leiding staan van het personage van Idris Elba. De film komt van een oorlogsdrama van de regisseur die recent de 25e Bond-film No Time to Die opleverde. Een must see.



Jarhead (2005)

Regie: Sam Mendes | Hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx en Peter Sarsgaard

Dit is een verfilming van het memoires van de Amerikaanse marinier Anthony Swofford. Hij was een scherpschutter die eigenlijk geen idee had waarom hij tegen de onbekende vijand vocht tijdens de Eerste Golfoorlog. Kameraadschap en humor helpt het team er zo'n beetje doorheen. Pakkend en beter dan destijds ontvangen.







NieuwsFilm

meest populair