Grote baas achter het 'Marvel Cinematic Universe' krijgt andere functie

Grote baas achter het 'Marvel Cinematic Universe' krijgt andere functie

Kevin Feige krijgt nóg meer verantwoordelijkheden.

Marvel werkt aan een grootschalige reorganisatie. Zo wordt Kevin Feige, de huidige baas van Marvel Studios, volledig of deels verantwoordelijk voor alle onderdelen van Marvel, dus ook voor de televisieshows en stripboeken. Dat meldt Deadline.

Kevin Feige floreerde het afgelopen decennium als kartrekker van Marvel Studios, de bekende filmdivisie van Marvel, en was als hoofdproducent verantwoordelijk voor grote successen als Black Panther en Avengers: Endgame.

Bekijk de afbeelding
Promotie
The Walt Disney Company, de eigenaar van Marvel, heeft nu intern een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Feige blijft de baas van Marvel Studios, maar krijgt ook de titel 'Chief Creative Officer' (CCO). Vanuit zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen van het Marvel-merk.

Machtige positie
Dan Buckley blijft de baas van Marvel Entertainment en ook Ike Perlmutter behoudt zijn directeursfunctie binnen die tak. Buckley moet voortaan alleen wel verantwoording afleggen aan Feige. Naar verwachting wordt de functie van Marvel Television-baas Jeph Loeb door deze reorganisatie overbodig, aangezien Marvel nu voornamelijk focust op het ontwikkelen van content voor Disney+.

NieuwsFilm

meest populair