Disney nam Marvel al bijna eerder over maar vond het te gewaagd

Disney nam Marvel al bijna eerder over maar vond het te gewaagd

Marvel paste niet bij het merk.

Het scheelde niet veel, of Disney had Marvel al jaren eerder opgekocht. Dat stelde voormalig CEO Michael Eisner voor, blijkt uit een boek van de huidige CEO van de grootste filmstudio die er is, Bob Iger. Iger schreef het boek The Ride of a Lifetime: Lessons Learned from 15 Years as CEO of the Walt Disney Company en onthulde interessante details.

"Dit was niet de eerste keer dat Marvel op de radar van Disney stond. Eerder, toen ik voor Michael werkte, was ik bij een lunch waar hij sprak over de mogelijkheid om Marvel te kopen. Maar er waren meerdere mensen die daar bezwaar tegen maakten," herinnert Iger zich. "Zij vonden Marvel te gewaagd. Het Disney-merk zou daardoor aangetast worden. Intern namen bestuursleden toen aan dat DIsney een enkel, monolithisch merk was, en alle bedrijven die we hadden bestonden onder die paraplu. Ik voelde dat Micahel beter wist, maar elke negatieve reactie op het merk, of elke suggestie dat daar niet goed mee omgegaan werd, voelde voor hem persoonlijk."

Het merk uitbreiden
Eisner breidde Disney flink uit. Onder hem lanceerde men Hollywood Pictures, dat R-rated en volwassen films moest maken, zoals The Rock van Michael Bay. Ook wilde hij engere attracties in de pretparken van Disney, maar kreeg hij daar behoorlijk wat commentaar op. Uiteindelijk werd hij in 2005 opgevolgd door Iger en in 2009 kocht The Walt Disney Company Marvel Entertainmet alsnog, voor 4,24 miljard dollar.

NieuwsFilm

meest populair