'Donnie Darko'-regisseur terug met film over 'Twilight Zone'-bedenker

'Donnie Darko'-regisseur terug met film over 'Twilight Zone'-bedenker

Richard Kelly zit inmiddels alweer 10 jaar in 'director's jail'

Volgens een melding van Production Weekly (via Geeks Worldwide) is bekend geworden dat Richard Kelly, regisseur van Donnie Darko en Southland Tales, is ingehuurd om een biopic te schrijven en regisseren over de geliefde Twilight Zone-bedenker Rod Serling.

Serling was een Amerikaanse scenarist, theaterschrijver en tv-producent, die vooral bekend werd als bedenker en verteller van science-fiction anthology-serie The Twilight Zone. Hij was daarnaast politiek actief en hielp mee met het zetten van standaarden voor de tv-industrie. Dit leidde vaak tot de nodige ruzies met tv-bobo's en sponsors over thema's als censuur, racisme en oorlog.

Eindelijk terug van weggeweest?
Kelly heeft sinds The Box uit 2009 geen film meer geregisseerd. Die film was zowel een flop aan de bioscoopkassa's als bij de critici. Na twee flops op rij (Southland Tales zette ook weinig zoden aan de dijk) leek Hollywood klaar te zijn met Kelly. Jason Michael Burman en Kevin Turen zullen de film over Rod Serling produceren voor Mandalay Pictures. Het is nog onbekend wanneer we de film in de bioscopen kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair