Het wordt steeds moeilijker voor kleinere studio's: einde in zicht voor indie-studio Annapurna?

Het wordt steeds moeilijker voor kleinere studio's: einde in zicht voor indie-studio Annapurna?

O.a. bekend van The Master en American Hustle.

Het is vandaag de dag lastig voor de kleinere studio's om tegen al het grote geweld op te boksen. Annapurna, de indie-studio van Megan Ellison, lijdt hier ook onder. Het krediet van 350 miljoen dollar dat de studio in 2017 kreeg, is al helemaal opgebruikt. Dit zou het faillissement kunnen betekenen van de bekende studio.

Megan's vader, Larry Ellison, is echter een van de rijkste mensen ter wereld. Hij zou er wellicht voor kunnen zorgen dat de studio toch het hoofd boven water houdt. Het is wel nog niet zeker of hij dit ook zal doen. Annapurna liet in een officiële verklaring weten dat het bedrijf er alles in het werk stelt om door te kunnen gaan, maar dat er wel de nodige veranderingen zullen moeten plaatsvinden.

De films
Annapurna is voornamelijk bekend voor zijn succesvolle indie-films zoals Zero Dark Thirty, Spring Breakers, Her, The Master en American Hustle. Recentere films zoals Vice, If Beale Street Could Talk, The Sisters Brothers en Booksmart mogen dan wel redelijk tot goed onthaald zijn, de opbrengsten vielen zwaar tegen, waardoor Annapurna het nu lastig heeft.

NieuwsFilm

meest populair