Peter Jackson gaat een documentaire maken over 'The Beatles'!

Peter Jackson gaat een documentaire maken over 'The Beatles'!

De regisseur van The Lord of the Rings en They Shall Not Grow Old gaat nu aan de slag met de Beatles.

Regisseur Peter Jackson gaat aan de slag met een nieuwe documentaire. Hij gaat beelden gebruiken die gemaakt zijn tijdens de opnames van het Beatles-album Let It Be gebruiken om een documentaire mee te maken. Het lijkt erop dat de regisseur na They Shall Not Grow Old de smaak te pakken heeft en meer documentaires gaat maken.

De opnames van Let It Be zijn bijzonder voor fans van de Britse band. Deze verliepen uiterst moeilijk. De groep had veel ruzie en kon het niet eens worden over de richting van het album. Veel tevredenheid over wat het album uiteindelijk opleverde, was er uiteindelijk dan ook niet. De Beatles besloten toen een nieuw album te maken, Abby Road. Vervolgens was het aan producent Phil Spector te danken dat de groep in mei 1970 alsnog een laatste album uitbracht.

Nieuwe documentaire
Rolling Stone meldt dat Peter Jackson aan het werk is gegaan met de 55 uur aan beelden en 140 uur aan audio die tot zijn beschikking staan. Zo wil hij een mooie documentaire maken die moet weergeven wat de Beatles allemaal hebben moeten doen om hun album gemaakt te krijgen.

Daarbij werkt Jackson samen met producent Clare Olssen en editor Jabez Olssen, met wie hij ook They Shall Not Grow Old maakte.

NieuwsFilm

meest populair