Film1 informeert abonnees dat ze stoppen

Film1 informeert abonnees dat ze stoppen

Ze kunnen niet op tegen alle concurrentie.

Film1 ziet zich genoodzaakt er een punt achter te gaan zetten. Dit hebben ze hun abonnees al laten weten. Zij zijn allemaal officieel ingelicht dat alle activiteiten in Nederland vanaf 1 augustus zullen stoppen. Daar hoort ook het internetaanbod bij.

Film1 werd in 2006 opgericht, maar had de laatste jaren te kampen met een almaar groter wordende concurrentie. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Hulu hebben al miljoenen abonnees. Binnenkort verschijnen dan ook nog eens nieuwe platformen zoals Disney+, Apple Tv+ en Quibi.

Iedereen op de hoogte
Dit maakt het voor Sony, de eigenaar van Film1, erg lastig om nog een goede, online-streamingdienst te kunnen exploiteren. Zo wordt het o.a. steeds moeilijker rechten te verkrijgen. Als gevolg hiervan gooit Film1 nu het bijltje erbij neer.

Film1, bestaande uit vier gethematiseerde kanalen is dus begonnen met het informeren van zijn eigen abonnees. De abonnees van andere diensten, zoals o.a. Ziggo, KPN, Canal Digitaal of T-Mobile zullen allemaal apart worden ingelicht. Op 1 augustus zal de laatste uitzending te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair