'Shaun of the Dead'-duo maakt horrorfilm 'Svalta'

'Shaun of the Dead'-duo maakt horrorfilm 'Svalta'

De film is een van meerdere projecten waar Nick Frost en Simon Pegg aan werken.

Deadline weet vandaag te melden dat Orion Pictures de rechten van Simon Pegg en Nick Frosts horror-project Svalta heeft weten te bemachtigen. De mysterieuze film gaat over een gezin dat gestrand raakt op een vreemd eiland. Het script van de film werd geschreven door Frost en James Serafinowicz en Nat Saunders van Stolen Picture.

Wanneer een gezin tijdens hun zomervakantie vast komt te zitten op een afgelegen Zweeds eiland, worden ze opgejaagd door een seriemoordenaar. De inwoners van het eiland hebben echter nul intentie om de toeristen een helpende hand te bieden. Svalta is overigens de naam van het fictieve eiland. De film wordt geproduceerd door Pegg, Frost en Miles Ketley van Stolen Picture. Dan Kagan zal het filmproject begeleiden vanuit Orion Pictures.

Een partnerschap dat zijn vruchten afwerpt
Svalta is slechts één van de vele projecten waar Pegg en Frost momenteel aan werken. De twee werken inmiddels alweer 20 jaar samen en staan vooral bekend om hun komische duo's in Edgar Wrights Three Flavours Cornetto-trilogie (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End). Pegg en Frost waren recent nog samen te zien Asa Butterfield en Michael Sheen in horror-comedy Slaughterhouse Rulez.

NieuwsFilm

meest populair