Vijf vervolgfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Vijf vervolgfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Welke vervolgfilms raden we aan?

Ook deze week gooien we het met ons wekelijkse Netflix-bericht over een andere boeg. Deze week kijken we naar de beste vervolgfilms die op Netflix staan. Heb je zin in een goede vervolgfilm die je meteen in het diepe werpt? Check dan een van deze films!

The Godfather: Part II (1974)
Bekijk de afbeeldingRegie: Francis Ford Coppola | Cast: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro
Deze vervolgfilm op The Godfather deed het erg goed. Dat kwam mede door sterk spel van Al Pacino en Robert De Niro. De film doorbrak ook een beetje de vloek van de vervolgfilms, die vaak niet aan het origineel kunnen tippen. In deze film krijgen we een blik op het leven van de jonge Vito Corleone en zijn opkomst. Maar we zien ook de ondergang van zijn zoon Michael, die er steeds minder goed voorstaat en te maken krijgt met wel heel veel vijanden.


The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson | Cast: Bruce Allpress, Sean Astin, John Bach, Sala Baker
Deze film weet precies een balans te vinden tussen spectaculaire actie, een emotioneel verhaal en bereidt je perfect voor op het laatste deel. In deze tweede film drukken Frodo en Samwise door en proberen ze Mordor t ebereiken. Gollum gaat mee als gids. Kunnen ze hem, als door de ring gecorrumpeerd wezen wel vertrouwen? En kan Frodo, die de invloed van de ring steeds meer voelt, zichzelf wel vetrouwen? Ondertussen komt Aragorn dichter bij zijn koninklijke lotsbestemming en verzamelt hij de krachten van het goede om het op te nemen tegen het kwaad.


The Dark Knight (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine
Een duistere, complexe en niet te vergeten superheldenfilm. The Dark Knight is niet alleen een heerlijke comicfilm om naar te kijken, maar ook het tussendeel van een misdaadsaga. En dan is er nog Heath Ledger, wiens rol als de Joker al legendarisch was, nog voordat de film uitkwam. Batman denkt samen met rechercheur James Gordon en openbaar aanklager Harvey Dent een manier gevonden te hebben om de meedogenloze criminelen van Gotham te stoppen. Maar dan verschijnt de Joker ten tonele en ontstaat er chaos.


Terminator 2 (1991)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Cameron | Cast: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
Superlatieven zijn er genoeg voor deze film. Het is een van de gaafste vervolgfilms die er zijn, en zit vol geweldige actie en - vooral voor die tijd - mooie visuele effecten. Sarah Connor is nu een alleenstaande moeder, met haar zoon John. Op een dag zal hij volwassen worden en het menselijk verzet tegen robots leiden. En dus doet Sarah haar best om John op te voeden in survivallen en het voeren van veldslagen. De nieuwe T-1000, die zichzelf kan transformeren, komt uit de toekomst om John te vermoorden, maar de oude T-800 probeert hen te beschermen.


Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: José Padilha | Cast: Wagner Moura, Irandhir Santos, André Ramiro, Milhem Cortaz
Laat zich ook wel vertalen als Elite Squad: The Enemy Within. Deze Braziliaanse misdaadfilm is een duistere en gewelddadige blik op de onderwereld van Brazilië. Als een missie van de BOPE om een gevangenisrel te stoppen eindigt met geweld, staat de baan van Captain Nascimento ineens op het spel. Zijn organisatie wordt beschuldigd van een slachting. Maar het publiek is het geweld in Rio beu en steunt hem. Hij voelt zich een held, maar het versterken van de BOPE met al deze verschillende krachten is bepaald niet eenvoudig.



NieuwsFilm

meest populair