DC-films voortaan meer gefocust op individuele verhalen

DC-films voortaan meer gefocust op individuele verhalen

Niks grote crossovers meer.

Het DCEU begon ambitieus, maar die plannen werden al heel snel geschrapt. Justice League vormde eigenlijk wel de doodsteek voor de plannen van filmstudio Warner Bros. voor een groots Marvel-achtig universum en nu richt men zich vooral op solofilms. Dat lijkt precies de juiste richting te zijn, gezien het grote succes van Aquaman en Wonder Woman.

Warner Bros.-baas Kevin Tsujihara deelt die analyse. Hij bevestigt dat de strategie van de studio veranderd is en dat de focus nu op standalone-avonturen ligt. Dat wil dan weer niet zeggen dat er helemaal geen gedeeld universum meer is binnen het DCEU.

Goede richting
"De films die eraan zitten te komen, waaronder Shazam, Joker, Wonder Woman 1984 en Birds of Prey, voelen alsof we de juiste richting gevonden hebben, " aldus Tsujihara. "We hebben de juiste mensen op de juiste plek om eraan te werken."

"Het universum is niet zo verbonden als we vijf jaar geleden hadden verwacht dat het zou zijn. Je gaat meer focus op individuele ervaringen van individuele personages zien. Maar wellicht komen we ooit terug bij het idee van een gedeeld universum. Alleen voelt dit op dit moment als de juiste richting voor ons," is zijn stellige verhaal.

Tot slot kan het nog zo zijn dat ook Superman straks weer een eigen film krijgt, in tegenstelling tot eerdere geruchten. Er is gewoon minder focus op Batman en Superman als belangrijkste personages. "Wat Patty Jenkins met Wonder Woman deed, liet ons zien dat je met deze personages heel wat kanten op kan, ook als het niet om Batman en Superman gaat. Natuurlijk willen we dat die twee ook op de goede plaats terechtkomen en sterke films rond hen bouwen. Maar Aquaman is een perfect voorbeeld van wat we kunnen. Het gaat om unieke verhalen met elk een heel eigen stijl."

NieuwsFilm

meest populair