Ava DuVernay maakt voor Netflix unieke documentaire over Prince

Ava DuVernay maakt voor Netflix unieke documentaire over Prince

Met nooit eerder vertoond materiaal!

Regisseuse Ava DuVernay (A Wrinkle In Time, Selma) is voor streamingdienst Netflix een documentaire aan het maken over de legendarische popzanger Prince, die in april 2016 overleed aan een onopzettelijke overdosis pijnstillers. "Ik voel me vereerd om dit te mogen maken", vertelt DuVernay aan Deadline.

Nadat vakblad Variety gisteravond claimde dat de eerder voor een Oscar genomineerde regisseuse Ava DuVernay voor Netflix aan de slag mag om een documentaire te maken over Prince, heeft zij dat vandaag zelf officieel bevestigd in een interview met Deadline. DuVernay blijkt zelfs al een tijdje te werken aan het project.

Genius
"Prince was een genius en genot voor elk zintuig", zegt DuVernay tegenover Deadline. Ter voorbereiding heeft de dikwijls bekroonde filmmaakster onder meer al meerdere bezoeken gebracht aan Paisley Park, de residentie van Prince, en zijn oude studio. De Purple Rain-ster overleed op 21 april 2016.

Zeer uniek materiaal
DeVernay heeft toestemming gekregen van de nabestaanden om gebruik te maken van unieke archiefbeelden, zoals interviews, foto's, concertregistraties en zelfs ongepubliceerde nummers. Fans van de popzanger zullen dus ruimschoots hun hart op kunnen halen.


Wanneer de documentaire precies of Netflix moet verschijnen, is nog niet bekend. Leuk is om te vermelden dat Prince schijnbaar voor zijn dood ook een keer contact heeft gezocht met DuVernay voor een samenwerking, dus zijn nalatenschap lijkt bij haar sowieso in vertrouwde handen.

NieuwsFilm