Speelgoedgigant Mattel begint eigen studio

Speelgoedgigant Mattel begint eigen studio

In de komende jaren kunnen we films verwachten rondom de vermaarde speelgoedfiguren.

Speelgoedgigant Mattel heeft besloten ook films te gaan maken van hun bekendste merken. De speelgoedfabrikant treedt daarmee in de voetsporen van Lego en plant bijvoorbeeld films rond Barbie, He-Man and the Masters of the Universe en Hot Wheels. Daarvoor is het bedrijf bezig met het oprichten van een eigen filmafdeling, genaamd Mattel Films.

Ze nemen hun nieuwe afdeling serieus: zo hebben ze al Robbie Brenner, de producent van de Oscar winnende film Dallas Buyers Club, hoofd gemaakt van deze nieuwe divisie. Brenner liet zich uit over haar nieuwe baan: ''Generaties van kinderen over heel de wereld zijn opgegroeid met het speelgoed van Mattel en hebben er een speciale band mee. Er kunnen eindeloos veel verhalen gemaakt worden over deze iconische merken: ik kijk er echt naar uit om ermee te beginnen!''

Brenner zal rechtstreeks verslag uitbrengen aan Mattel-CEO Ynon Kreiz. Er bestaan natuurlijk al de nodige Barbie film, en ook was Sony Pictures nu al een tijdje bezig met Barbie- en Masters of the Universe-projecten, maar deze gaan nu hoogstwaarschijnlijk niet meer door. Mattel wil namelijk vanaf nul beginnen. Mattel maakte al eerder een film rondom een bekend speelgoedfiguur, Max Steel, die dateert uit 2016. Deze film was echter geen groot succes en resulteerde in een box-office flop: Max Steel haalde net iets meer dan 6 miljoen dollar op.



NieuwsFilm

meest populair