Bioscoopfilms week 7: Black Panther; The Shape of Water & meer

Bioscoopfilms week 7: Black Panther; The Shape of Water & meer

Deze week in première!

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Black Panther (2018)


Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Jekesai Gurira

Na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War, keert Koning T'Challa terug naar huis, naar het teruggetrokken levende, technologisch geavanceerde Afrikaanse land Wakanda, om te dienen als de nieuwe koning. Al snel blijkt dat zijn claim op de troon niet zo veilig is als hij gedacht had en moet hij samenwerken met CIA-agent Evertt K. Ross en leden van de Dora Milaje, de special forces van Wakanda, om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

Lees de recensie van Black Panther geschreven door Jeffrey Kouters -

Bekijk de trailer van Black Panther.

The Shape of Water (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro | Cast: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer

The Shape of Water speelt zich af in 1963 en gaat over Elisa, een doofstomme conciërge die werkt in een laboratorium waar een amfibische man gevangen wordt gehouden. Wanneer Elisa verliefd wordt op het schepsel, verzint ze samen met haar buurman een plan om hem te helpen ontsnappen. De wereld buiten het lab blijkt echter een stuk gevaarlijker te zijn voor de amfibische man dan Elisa ooit had kunnen vermoeden.

Lees de recensie van The Shape of Water geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Shape of Water.

Gek van Oranje (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pim van Hoeve | Cast: Abbey Hoes, Hannah Hoekstra, Willem Voogd, Martijn Lakemeier

Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht hoge ogen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken - als het carnaval van het WK voorbij is - nooit meer dezelfde te zijn.

Lees de recensie van Gek van Oranje geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Gek van Oranje.

Bob de bouwer - Mega machines (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colleen Morton, Scott Pleydell-Pearce | Cast: Daniel Bacon, Ryan Beil, Ian James Corlett, Brian Cox

Bob en zijn team werken samen met de megamachines om een dam te bouwen. Daarmee maken ze ook een nieuw reservoir voor Spring City. Maar kunnen ze de uitdaging aan? Bekijk de trailer van Bob de bouwer - Mega machines.

Broeders (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hanro Smitsman | Cast: Achmed Akkabi, Walid Benmbarek, Bilal Wahib, Ghalia Takriti

Hassan en Mourad reizen naar Syrië om hun jongste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen?

Lees de recensie van Broeders geschreven door Sam Duijf -

Bekijk de trailer van Broeders.

L'insulte (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ziad Doueiri | Cast: Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh, Diamand Bou Abboud

In het hedendaagse Beiroet, komen Toni - een Libanese Christen - en Yasser - een Palestijnse vluchteling - tegenover elkaar te staan in de rechtbank. De media die het conflict filmen, blazen het enorm op.

Lees de recensie van L'insulte geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van L'insulte.

Marlina the Murderer (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mouly Surya | Cast: Egy Fedly, Dea Panendra, Yoga Pratama, Haydar Saliz

Marlina heeft een rustig leven. Tot Markus en zijn bende langskomen en proberen haar te beroven. Ze doodt hem. Maar wordt door zijn geest opgejaagd en moet haar leven compleet veranderen. Bekijk de trailer van Marlina the Murderer.

De IJslandbende (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mans van den Berg | Cast: Mohamed Bayu, Obadh Kheir Eddin, Jeroen Engeln, Ashwin Evers

In De IJslandbende wil de jonge puber Sem, ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, een expeditie naar IJsland opzetten. Met zijn beste vriend Mohamed richt hij hiervoor De IJslandbende op. Vijf eigenzinnige jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich. Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat de bende voor Sem veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditievoorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.

Lees de recensie van De IJslandbende geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van De IJslandbende.

NieuwsFilm

meest populair