Bioscoopfilms week 1: Billy, The Greatest Showman & meer

Bioscoopfilms week 1: Billy, The Greatest Showman & meer

Welke films gaan deze week in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

The Match Factory Girl (1990)


Bekijk de afbeeldingRegie: Aki Kaurismäki | Cast: Kati Outinen, Elina Salo, Esko Nikkari, Vesa Vierikko

Iris heeft een baan in de luciferfabriek, woont bij haar strenge ouders en haar privé-leven is een ramp. Maar wanneer ze zwanger raakt tijdens een one-night stand van een man die denkt dat zij een prostituee is, besluit ze dat ze haar huidige levensstijl zat is, en plant ze wraak...

The Greatest Showman (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Gracey | Cast: Rebecca Ferguson, Zac Efron, Hugh Jackman, Zendaya

Het verhaal van de Amerikaanse showman P.T. Barnum, oprichter van het circus dat het beroemde Ringling Bros. & Barnum & Baily Circus werd.

Lees de recensie van The Greatest Showman geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Greatest Showman.

A Ciambra (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jonas Carpignano | Cast: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato

Pio Amato wil snel volwassen worden in een kleine gemeenschap van Roma in Calabria. Hij is 14 en rookt, drinkt alcohol en is een van de weinige Roma die geaccepteerd wordt bij de lokale Italianen, Afrikaanse vluchtelingen en andere Roma. Maar al snel moet hij kiezen. Bekijk de trailer van A Ciambra.

You Were Never Really Here (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lynne Ramsay | Cast: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, Alex Manette

Een vermist tienermeisje. Een brute en getormenteerde agent op een reddingsmissie. Corruptie en wraak zorgen voor een storm van geweld dat hem zal doen ontwaken.

Lees de recensie van You Were Never Really Here geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van You Were Never Really Here.

The Leisure Seeker (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paolo Virzì | Cast: Helen Mirren, Donald Sutherland, Kirsty Mitchell, Janel Moloney

Het verhaal van Ella en John, een echtpaar dat wegvlucht in hun vintage camper. Ze vluchten voor de zorg van hun dokters en volwassen kinderen. John is afgeleid, maar sterk, zij is zwak maar scherp. Hun reis in de camper, die ze Leasure Seeker gedoopt hebben, brengt hen van Boston naar Key West, waarbij ze de passie voor het leven weer vinden.

Lees de recensie van The Leisure Seeker geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van The Leisure Seeker.

Bar Bahar (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Maysaloun Hamoud | Cast: Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura, Mahmoud Shalabi

Drie Palestijnse vrouwen wonen in een appartement in Tel Aviv. Daar proberen ze, met moeite, een balans te vinden tussen traditionele en moderne cultuur. Bekijk de trailer van Bar Bahar.

Tamara (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Elia K. Schneider | Cast: Luis Fernandez, Prakriti Maduro, Mimí Lazo, Karina Velasquez

Teo is een veel onderscheiden, prominent en buitengewoon advocaat. Hij is vier jaar getrouwd en heeft twee kinderen. Maar neemt op een dag de beslissing om een geheim te openbaren: hij verandert zijn lichaam en wordt een vrouw. Bekijk de trailer van Tamara.

Billy (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Theo Maassen | Cast: Ruben van der Meer, Bruno Vanden Broucke, Ellen Parren, Jan-Paul Buijs

Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven. Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens... Bekijk de trailer van Billy.

NieuwsFilm

meest populair